Sfatul medicului naturopat

Ai o problemă de sănătate? Descrie-o pe scurt și vom urmări să te ajutăm cu indicații terapeutice.

Dr. Cristina Pavel

medic specialist medicină de familie
competență în apifitoterapie, acupunctură și homeopatie


Nume
Vârsta
E-mail
Diagnostic
Problema mea este

Vă rugăm să ne țineți la curent cu rezultatele pe care le-ați obținut în urma tratamentului!
Dr. Cristina Pavel

dr.pavel@apifitoterapie.ro

Răspunsuri

Boli cardiovasculare (1 răspuns)
Boli dermatologice (2 răspunsuri)
Boli digestive (4 răspunsuri)
Boli endocrine (5 răspunsuri)

Boli genitale (9 răspunsuri)
Boli infecțioase (0 răspunsuri)

Boli de metabolism (4 răspunsuri)
Boli neuro-psihice (4 răspunsuri)
Boli osteo-articulare (1 răspuns)
Boli respiratorii și ORL (3 răspunsuri)
Boli urinare (1 răspuns)
Alte categorii (0 răspunsuri)

 

Boli cardiovasculare (1 răspuns)

Diagnostic: Hipertensiune arterială, gușă polinodulară, dislipidemie
Lucia, 51 ani: Am gușă polinodulară, colesterolul crescut (346) și trigliceridele crescute (între 460-2010). Vă rog să-mi recomandați un tratament naturist adecvat. Menționez că valorile colesterolului și trigliceridelor depind efectiv de alimentația din ziua precedentă analizelor.

Răspuns: Vă recomand în primul rând înlocuirea în dietă a grăsimilor animale (slănină, carne grasă, unt, smântână, frișcă etc.) cu grăsimi vegetale (ulei de măsline, de floarea soarelui presat la rece, de soia etc., dar, atenție, nu margarină!), care nu conțin colesterol și, de asemenea, consumul zilnic de usturoi, un excelent antihipertensiv, antiaterosclerotic și fluidifiant al sângelui. Este bine să luați și următorul amestec de plante: sânziene galbene (drăgaică), mesteacăn, măceșe, traista ciobanului, păducel, salvie, anghinare (în părți egale, mai puțin anghinare, din care puneti jumătate din doza celorlalte). Amestecați bine plantele și râșniți-le prin râșnita de cafea. Luați apoi câte o linguriță din acest amestec de plante de 3-4 ori pe zi, sublingual, umezite cu apă. Se ține această pulbere sub limbă 15 minute, apoi se inghite cu apă. (Dacă nu le puteți lua ca pulbere, preparați-le ca macerat la rece din 3 linguri de amestec de plante la 1 litru apă plată rece, lăsate 6-8 ore la macerat, apoi strecurate și maceratul băut în decursul următoarelor 24 ore.) Tratamentul cu plante trebuie să-l luați minim 3 luni. Pe regiunea tiroidei puneți cataplasme cu bitter (ținute 2 ore), dupa ce s-a aplicat unguent cu sânziene galbene. Suplimentar - luați de la plafar ulei de luminiță (evening primrose) - reglează bine metabolismul lipidic. Multă sănătate!

Top

 

Boli dermatologice (2 răspunsuri)

Diagnostic: Psoriazis al pielii capului
Daniel, 27 ani: Bună ziua, mă bucur mult că există posibilitatea de a consulta un medic on-line îndeosebi specializat în tratarea naturistă a diferitelor afecţiuni. Eu sufăr de psoriazis la rădăcina firului de păr de aproximativ 9 ani. Eventual dacă aveţi vreo reţetă naturistă eficientă care ar putea ameliora sau ar putea duce la dispariţia completă a acestei boli, vă rog să-mi trimiteţi un mail. Cu stimă, Daniel.
Răspuns: În caz de psoriazis este bine să luaţi intern amestecuri de plante emoliente şi antistres (cum ar fi nalba mare, lemn dulce, levănţică, brusture, roiniţă, pătlagină), din care se vor prepara şi macerate cu care se tamponează zonele afectate. Regimul alimentar trebuie să fie şi el cât mai echilibrat (să conţină alimente hrănitoare şi suficiente lichide). Puteţi folosi atât intern, cât şi extern, tinctura de propolis. Pentru recomandări mai personalizate ar trebui să veniţi la cabinet în Bucureşti ca să văd cum arată pielea capului.

Diagnostic: Afte bucale (?)
Adriana, 28 ani: Am afte foarte mari în toată gura, inclusiv pe cerul gurii. Mi-am făcut analize (Ca, Mg, ptr ficat, etc) crezând că am o uşoară anemie şi o sensibilitate a ficatului, dar rezultatul analizelor este unul pozitiv, adica toate cele urmărite sunt în ordine. Deci ce poate să fie? Aceste afte sunt foarte mari şi foarte dureroase (câteodată abia vorbesc sau mănânc).
Răspuns: Dragă Adriana, înainte de a-ţi recomanda orice tratament, te rog să mergi să consulţi un medic dermatolog, deoarece există un grup de boli dermatologice grave (dermatozele buloase), la care pot apare la început asemenea "afte" foarte mari (de fapt bule cu lichid, care se sparg rapid) pe mucoasa bucală. Revino, te rog, cu un e-mail după consultul dermatologic.
Top

 

Boli digestive (4 răspunsuri)

Diagnostic: Colecistectomie, chist renal drept, creșterea bilirubinei, eroziunea mucoasei colonului...
Minodora S, 64 ani: Stimată doamnă doctor, în urma unei operații cu laser, mi-a fost inlăturat colecistul. Nu mă simt mai bine. Am tensiune oscilantă și stări de rău vecine cu pierderea conștienței. Pe rinichiul drept se află un chist cu lichid de 6/6,5 cm. In urma unor verificări recente s-a descoperit că există un excedent de bilirubină. De asemenea, se pare că pe artera hepatică există niște depuneri. In planurile profunde ale abdomenului, în zona inciziilor, există un proces inflamator. S-au descoperit câteva iritări-zgârieturi ale mucoasei stomacale. Colonul prezintă o zonă erodată cu sângerări oculte precum și o inflamație a colonului subhepatic. Ce fel de tratament și ce medicamente naturiste îmi recomandați? Vă mulțumesc!
Răspuns:
Din păcate, din e-mail-ul dvs. nu reiese clar diagnosticul pentru care v-a fost extirpat colecistul și nici simptomatologia pe care ați avut-o sau o aveți în prezent și cum au fost depistate eroziunea colonului și iritația mucoasei gastrice (bănuiesc că ați facut endoscopie, dar nu știu pentru ce motiv). De aceea îmi este greu să mă gândesc la un tratament adecvat. Vă rog reveniți cu un e-mail în care să precizați aceste lucruri, diagnosticele de pe biletele de ieșire și povestea bolilor dvs. mai în amănunt). Cel mai bine însă ar fi să vă programați la o consultație naturistă (la care să veniți cu toate documentele medicale la dvs.), la tel. 021.2331950, la Centrul naturist Santo Raphael București, deoarece aveți destul de multe probleme de sănătate și e greu să vă răspund doar din datele trimise în e-mail.

Diagnostic: Steatoză hepatică, dislipidemie
Adrian S, 37 ani: Aș dori să-mi spuneți dacă sunt șanse de vindecare a bolii mele prin apifitoterapie și homeopatie și cum ar trebui să procedez. Menționez că am facut tratament alopat timp de 2 ani, perioadă în care mi s-a prescris medicamentul Sortis, colesterolul a mai scăzut, în schimb Gamma GT a ajuns la 192 (am înțeles că maxima admisă este 50).
Răspuns: Dislipidemiile și steatoza hepatică pot fi reversibile (deci vindecabile), în special dacă nu există factori genetici predispozanți (adică dacă nu mai aveți și alte rude cu dislipidemii importante). Se recomandă în principiu un regim foarte sărac în colesterol sau chiar un regim Oshawa (cu 100% cereale și nici un alt aliment) ținut timp de 10 zile pe lună. In acest regim se consumă doar grâu (și făină de grâu) integral(ă), orez, mei, hrișcă, coapte sau prăjite, cu adaos de sare și apă. Pe langă acest regim, se recomandă și anumite plante medicinale precum: mesteacăn, urzică, păpădie, țintaură (1/2 parte), anghinare (1/2 parte), schinel și măceșe, din care se face un amestec și se pun la macerat în apă plată la temperatura camerei, de seara până dimineața, apoi se strecoară și se bea pe parcursul întregii zile, cu înghițituri mici, între mese. Pentru recomandări suplimentare, mă puteți contacta la Centrul naturist Santo Raphael din București, tel. 021.2331950; veniți cu analizele la dvs. Multă sănătate!

Diagnostic: Calculocancer vezicular cu metastaze hepatice
Silvestru B., 77 ani: Vă scriu pentru tatăl meu, în vârstă de 77 ani. În decembrie 2004 a fost internat pentru operaţie de colecist. La operaţie s-a constatat "vezica biliară cu pereţi îngroşaţi şi cu multipli calculi fără dilataţie de canal biliar. Ficat cu numeroase formaţiuni nodulare predominant lob drept şi multiple metastaze epiploice. Se practică biopsie"; în urma rezultatului histopatologic rezultatul este "metastază de adenocarcinom cu aspecte papilifere şi reacţie desneoplazică.ce sugerează o metastază cu origine de tract biliar"; s-a prezentat la oncolog care a recomandat un regim alimentar şi Liv-52. Acest tratament nu ajută deloc. Are dureri foarte mari. Îmi puteţi recomanda un tratament naturist?
Răspuns: Este bine să-i daţi tatălui dvs. un regim cât mai naturist (predominant cereale integrale, fructe şi legume proaspete) şi neapărat sucuri de legume - morcovi, pătrunjel, sfeclă roşie, ţelină etc., 500 ml zilnic din amestecul de sucuri şi, de asemenea, suc de mere şi de grepfruit proaspăt (separat).
Daţi-i, de asemenea, 1-3 linguriţe de pulbere de orz verde (Biovital, de la Plafar), într-un pahar cu apă şi, de asemenea, gel de aloe 2-4 linguri pe zi, dimineaţa. Ca plante, daţi-i zilnic să bea un macerat preparat din amestecul: schinel 1 parte, rostopască (1/2 parte), năpraznic 1 parte, coada-şoricelului 1 parte, gălbenele 1 parte, cătină albă 1 parte, urzică 1 parte (se pun 4 linguri de amestec la 1 litru apă plată, se lasă peste noapte la macerat, apoi se strecoară şi se bea, între mese, cu înghiţituri mici. Bineînţeles, nu e permis să mai fumeze, să bea cafea sau alcool, să mănânce ciocolată, dulciuri concentrate etc. Dacă sunteţi din zona Bucureştiului, ar fi bine să veniţi cu analizele sale să văd ce recomandări suplimentare vă mai pot da (sunaţi la nr. de fix pt programare). Dacă nu, scrieţi-mi, vă rog, pe e-mail cum evoluează starea de sănătate a tatălui dvs.

Diagnostic:  Multipli calculi biliari milimetrici
Călin C: Am făcut în decurs de 2 săptămâni 4 crize din cauza calculilor biliari. Aş vrea să ştiu dacă există o alternativă în fitoterapie. Vă mulţumesc.
Răspuns: Da, puteţi trata această problemă cu ajutorul plantelor medicinale.  În plafare puteţi găsi tinctura Meridian Vezică Biliară şi amestecul de plante numit Litobil (ambele sunt produse de firma Santo Raphael şi am avut rezultate f. bune cu ele). Faceţi acest tratament timp de 2-3 luni şi în acest timp ţineţi şi un regim alimentar cu restricţie la grăsimi animale şi prăjeli, folosiţi la mâncare ulei de măsline şi consumaţi cât mai multe grepfruit-uri.


Top


Boli endocrine
(5 răspunsuri)

Diagnostic: Gușă polinodulară
Rodica, 49 ani: Vă rog să mă ajutați cu un sfat pentru noduli tiroidieni și împotriva stressului. Știu că sunătoarea nu poate fi folosită timp îndelungat. Pentru un melanom al pielii ce pot folosi pentru dezinfectare (să nu fie alcoolic ca bitter, propolis) și ca unguent? Am citit despre multe alifii, dar mi-e frică să folosesc, ca să nu fac mai rău.

Răspuns: Pentru problema tiroidiană și ca antistres puteți folosi ca adjuvant următorul amestec de plante: sânziene galbene, roiniță, salvie, creson, coada șoricelului. Puteți folosi și sunătoarea (în loc de creson,
deoarece acesta e mai greu de găsit), iar amestecul îl puteți lua timp de 3-6 luni. Vă recomand ca mod de administrare râșnirea pulberii de plantă prin râșnița de cafea, apoi luați din această pulbere câte o linguriță, umezită cu apă, ținută sub limbă 15 minute, apoi se înghite amestecul cu apă. Trebuie să luați 3-4 lingurițe de amestec zilnic, repartizate uniform pe durata întregii zile. In ce privește melanomul, vă sfătuiesc să nu puneți nimic pe el, nici un fel de unguent (din contra, să protejați zona de acțiunea unor substanțe nocive); puteți folosi cel mult un unguent cu gălbenele. Multă sănătate!

Diagnostic: Hipertensiune arterială, gușă polinodulară, dislipidemie
Lucia, 51 ani: Am gușă polinodulară, colesterolul crescut (346) și trigliceridele crescute (între 460-2010). Vă rog să-mi recomandați un tratament naturist adecvat. Menționez că valorile colesterolului și trigliceridelor depind efectiv de alimentația din ziua precedentă analizelor.

Răspuns: Vă recomand în primul rând înlocuirea în dietă a grăsimilor animale (slănină, carne grasă, unt, smântână, frișcă etc.) cu grăsimi vegetale (ulei de măsline, de floarea soarelui presat la rece, de soia etc., dar, atenție, nu margarină!), care nu conțin colesterol și, de asemenea, consumul zilnic de usturoi, un excelent antihipertensiv, antiaterosclerotic și fluidifiant al sângelui. Este bine să luați și următorul amestec de plante: sânziene galbene (drăgaică), mesteacăn, măceșe, traista ciobanului, păducel, salvie, anghinare (în părți egale, mai puțin anghinare, din care puneti jumătate din doza celorlalte). Amestecați bine plantele și râșniți-le prin râșnita de cafea. Luați apoi câte o linguriță din acest amestec de plante de 3-4 ori pe zi, sublingual, umezite cu apă. Se ține această pulbere sub limbă 15 minute, apoi se inghite cu apă. (Dacă nu le puteți lua ca pulbere, preparați-le ca macerat la rece din 3 linguri de amestec de plante la 1 litru apă plată rece, lăsate 6-8 ore la macerat, apoi strecurate și maceratul băut în decursul următoarelor 24 ore.) Tratamentul cu plante trebuie să-l luați minim 3 luni. Pe regiunea tiroidei puneți cataplasme cu bitter (ținute 2 ore), dupa ce s-a aplicat unguent cu sânziene galbene. Suplimentar - luați de la plafar ulei de luminiță (evening primrose) - reglează bine metabolismul lipidic. Multă sănătate!


Diagnostic: Hipotiroidie

Ana, 24 ani: Vă rog să mă ajutaţi dacă se poate, problema mea de sănătate este hipotiroidia. Dacă există tratament pt această afecţiune, vă rog să-mi răspundeţi. Mulţumesc.
Răspuns: Pentru hipotiroidie, este bine să mănânci zilnic nuci şi alge marine şi, de asemenea, să iei următorul amestec de plante: drăgaică, salvie, creson, gălbenele şi coada-şoricelului, sub formă de pulbere sublingual 1 linguriţă de 4 ori pe zi, timp de 15 minute. De asemenea, unge zilnic zona tiroidei cu unguent cu sânziene galbene şi apoi pune timp de 2-3 ore o compresă cu bitter suedez.

Diagnostic: Ovare polichistice

Diana H, 24 ani: Am 24 ani şi am o problemă relativ veche. Totdeauna când sunt la menstruaţie am dureri mari de burtă, dar numai în prima zi. Am făcut ecografie la Iaşi şi mi s-a spus că am ovare polichistice. Am luat Diane 35, dar nu s-a rezolvat nimic. Mai recent, îmi apar nişte cheaguri mici, mici cât un vârf de ac. In rest, menstruaţia este normală, ţine 4-5 zile, nu prea abundentă, regulată. În tinereţea mea am avut multe cistite, de obicei răceam f. repede, acum mă feresc şi nu mai am cistite. În legătură cu ecografia, o dată mi-a ieşit ovare polichistice, o dată nu (la medici diferiţi). Explicaţia a fost că prima dată eram înainte de menstruaţie şi a doua oară dupa menstruaţie (aşa mi-a zis un medic, şi de asemenea mi-a spus să nu-mi fac probleme, că asta se rezolvă de la sine). O altă problemă ar fi faptul că sunt cam grăsuţă. La 1,65 am 67 kg. Aş vrea să ştiu ce ceaiuri ar fi bune de băut, şi dacă este vreun regim care să mă ajute să scap de câteva kg. Aştept răspuns. Mulţumesc.
Răspuns:
Din câte înţeleg din mesajul tău, durerile la menstruaţie te deranjează cel mai tare. Pentru acestea poţi începe să bei din timp (cu 1-2 săptămâni înainte de data când ar trebui să-ţi vină ciclul) un macerat preparat dintr-un amestec de plante (coada şoricelului, gălbenele, creţişoară, zmeur, traista ciobanului). Trebuie să faci asta timp de câteva luni. Într-adevăr, problema cu ovarele se poate rezolva de la sine, mai ales dacă uneori ecografic nici nu se vizualizează ca fiind polichistice.
Pentru slăbit urmareşte să mănânci, acum primăvara, multe verdeţuri (în special urzici, spanac), salate de legume şi fructe şi să eviţi lactatele, pastele făinoase, carnea (în special grasă). Consumă pâine integrală (graham) (şi nu mai mânca deloc pâine albă!), fulgi de cereale şi pune multe condimente în mâncare. Nu mai bea sucuri din comerţ (în special Coca Cola) şi foloseşte, de câte ori ai ocazia, miere şi fructe în loc de zahăr. Fă cât mai multă mişcare!

Diagnostic: Noduli mamari, hirsutism
Oana, 27 ani: Vă rog un remediu naturist pt. noduli mamari şi pilozitate accentuată în zonele: bărbie, mustaţă, pomeţi şi sâni-mamelon. Cu mulţumiri şi nerăbdare, Oana.
Răspuns: Îţi recomand următorul amestec de plante medicinale: sânziene galbene,creţişoară, traista-ciobanului, salvie, seminţe de schinduf, coada-şoricelului şi levănţică, luate sub formă de amestec-pulbere, câte 1 linguriţă de 3 ori pe zi, sublingual, timp de 15 minute. Pe sâni poţi aplica nişte comprese cu bitter, timp de 2-3 ore (ai grijă mai întâi să ungi zona cu un unguent de gălbenele), alternativ cu comprese cu coada-calului încălzită pe abur, care se pot lăsa şi 4 ore. Tratamentul durează minim 3 luni, aşa că trebuie să fii perseverentă!
Top


Boli genitale (9 răspunsuri)


Diagnostic: Neoplasm de sân stâng operat, chimioterapie
Maria C, 44 ani: Nr. leucocite și trombocite scăzute (1500/1200 leucocite, 50000/20000 trombocite, cu Hb8/10g%0) la cca 3 săptămâni de la ultima serie de citostatice. Cabinetul teritorial de oncologie a indicat radioterapia peste 2 săptămâni + castrarea chirurgicală și tratament cu Tamoxifen. Ce remedii naturale se pot lua pentru a opri scăderea numărului de leucocite, a opri eventualele metastaze (stadiul T2N1M0) și a îmbunătăți starea psihică? Mulțumesc anticipat pentru răspuns.
Răspuns: Stimată
(e) doamnă/domnule doctor, îi recomand pacientei următorul amestec de plante medicinale: urzică, coada calului, sânziene galbene, năpraznic, păpădie, vâsc ramuri (pe jumătate din doza celorlalte plante) și tapașnic (Galeopsis dubia) sau zeabra (Galeopsis speciosa) - parte egală cu primele plante din amestec. Amestecul se râșnește prin râșnița de cafea și se ia din el cate 1 linguriță de pulbere de 3-4 ori pe zi, sublingual, înainte de mese (se ține pulberea 15 minute sub limbă, apoi se înghite cu apă). Dacă nu poate lua plantele sublingual, atunci să le prepare sub formă de macerat la rece din 3 linguri de amestec la 1 litru apă plată la temperatura camerei, se lasă 6-8 ore, apoi se strecoară și se bea cu înghițituri mici, între mese (poate fi ușor încălzit). De asemenea, să ia zilnic un amestec de suc de sfeclă roșie și morcov, cam 250-500 ml, preparat proaspăt și 1-2 lingurițe de Biovital (pulbere de orz verde) omogenizate într-o cană cu apă.
Ii mai puteți face injecții subcutanate în zona tumorii cu Isorel (extract natural de vâsc, există la noi în țară și se comercializează ca medicament). Din punct de vedere al alimentației, recomandați-i în special o alimentație Yang (vezi lista cu alimentele Yang în www.apifitoterapie.ro la rubrica Terapii naturale/Dietoterapie) sau chiar un regim Oshawa, mai multe cure de 10 zile cu pauze de 3-5 zile. Regimul constă în consumul exclusiv de cereale (grâu integral si făină de grâu integral, orez, hrișcă, mei), fierte sau prăjite, cu adaos de apă și sare. Este foarte important să se elimine complet din dietă și din stilul de viață alimentele si obiceiurile nesănătoase (fumatul, consumul de alcool, cafea, zahărul, oțetul "din lemn", carnea de porc, mezelurile, conservele, sucurile din comerț, alimentele cu aditivi alimentari artificiali).
Pentru starea psihică vă recomand fie să trimiteți pacienta la un psihoterapeut, fie, dacă pacienta e credincioasă, să-i recomandați să se roage cât mai mult (sacroterapie), să apeleze la un preot, să participe săptămânal la Sf. Maslu etc. Explicați-i că, indiferent de diagnosticul stabilit, fiecare pacient reacționează în felul său, face boala în felul său (și trec mai ușor prin boală persoanele mai optimiste, încrezătoare, vesele - și care beneficiază și de sprijinul familiei). Nu trebuie să se lase pradă tristeții sau disperării, deoarece astăzi oncologii spun că și cancerul poate deveni curabil (dintr-o boală acută cum era altădată, astăzi el a devenit o boală cronică, în care există posibilitatea supraviețuirii). Multă sănătate!

Diagnostic: Amenoree
Mariana A, 26 ani: Bună ziua! Am luat 4 ani anticoncepționale fără întrerupere. Anul trecut (noiembrie 2003) am intrerupt tratamentul în vederea conceperii unui copil, dar problema este că nu am ciclu menstrual după întreruperea acestor anticoncepționale. Am fost la medicul ginecolog și mi-a prescris orgametril 4 luni (ian -aprilie), având ciclu în aceste luni, dar după ce am terminat tratamentul iarăși nu mai am ciclu și nu știu ce să mai fac. Vă rog din suflet să mă ajutați cu un tratament. La revedere!
Răspuns:
Vă recomand următorul amestec de plante medicinale: salvie, fenicul, anason, coada șoricelului (în părți egale) și pelin - pe jumătate din doza celorlalte plante. Amestecul se râșneste prin râșnița de cafea și se ia zilnic, înainte de mese, din pulberea rezultată cate 1 linguriță de 3-4 ori pe zi, sublingual (se ține pulberea sub limbă 15 minute, apoi se înghite cu apă). Se poate lua și ca macerat la rece din 3 linguri de amestec la 1 litru apă plată rece, se lasă 6-8 ore la macerat și apoi lichidul se strecoară și se consumă în următoarele 24 ore, eventual ușor încălzit. Acest amestec îl veți lua minim 3 luni. De asemenea, faceți și o cură cu boabe de ienupăr (se începe prin consumul a 4 boabe de ienupăr în prima zi și se crește cu câte o boabă zilnic, până la 14 boabe, apoi se scade cu câte o boabă zilnic, până se ajunge la cantitatea inițială); cura va dura 22 zile. Luați, de asemenea, câte 2-3 picături de ulei volatil de rosmarin zilnic, pe o bucățică de paine. Consumați în alimentație cât mai multe smochine, semințe de susan, năut, soia și patrunjel verde. Multa sănătate!

Diagnostic: Sinuzită cronică, herpes genital
Teda, 38 ani: Sufăr de această boală de cca 5 ani. Am urmat acum 4 ani (în 2001) tratament cu antibiotic (nu reţin care anume). Apoi în 2002 am urmat tratament homeopatic şi pt această afecţiune (printre altele reclamate). Am întrerupt deoarece am ramas gravidă. În toamna lui 2004 am reluat tratamentul pt sinuzită (cum am reclamat eu), în schimb dr.homeopat a stabilit că e vorba despre o rinită. Tratamentul a constat în: Mucoasă nazală, Pulmin histamine, Margusa şi Coryzalia, timp de 2 săptămâni. Apoi mi s-a recomandat Natriu muriatic (15 CH) pt. o problemă pe fond psihic care se presupune că ar fi declanşat (pe lângă alte cauze) un stres puternic care ar fi cauza majoră a problemei mele; pt rinită, mi s-a recomandat, în continuare, Formula 31 Plantextrakt (pe care nu am găsit-o) şi Pulmin histamine. Urmare a tratamentelor homeopatice urmate nu am constatat decât uşoare ameliorări (revenirea mirosului de câteva ori, de ordinul minutelor –2-3 min.). În ceea ce priveşte cea de-a doua afecţiune, orişice stres, cât de mic, îmi declanşează puseuri ce preced ciclul menstrual aproape lună de lună (3-4 luni am puseuri, una nu, deci foarte multe pe an).
Vă mulţumesc anticipat!!
Răspuns: După tot ceea ce mi-aţi relatat, v-aş propune să încercaţi un tratament fito şi aromaterapeutic şi anume: inhalaţii cu ulei volatil de brad sau pin (câteva picături puse într-o batistă sau într-o lampă de aromaterapie), zilnic, împreună cu următorul amestec de plante (de luat intern): muguri de plop, ciuboţica-cucului, trei-fraţi-pătaţi, obligeană (jumătate din doza celorlalte plante), roiniţă (2 părţi), preparat sub formă de pulbere sau macerat la rece. Luaţi intern (în cazul în care nu sunteţi alergică) şi câte 15-20 picături de tinctură de propolis într-o linguriţă cu miere, de 3 ori pe zi.
Pentru ca herpesul genital recidivant să nu mai apară, trebuie să vă întăriţi imunitatea, consumând multe fructe şi legume (bogate în vitamina C, cum e cătina, şi de asemenea, bogate în minerale, cum e urzica) şi urmărind să nu vă mai stresaţi. Treceţi pe o alimentaţie cât mai naturistă şi, de câte ori aveţi ocazia, mergeţi în natură ca să vă relaxaţi şi să vă "reîncărcaţi bateriile".
Diagnostic: Ovare polichistice
Diana H, 24 ani: Am 24 ani şi am o problemă relativ veche. Totdeauna când sunt la menstruaţie am dureri mari de burtă, dar numai în prima zi. Am făcut ecografie la Iaşi şi mi s-a spus că am ovare polichistice. Am luat Diane 35, dar nu s-a rezolvat nimic. Mai recent, îmi apar nişte cheaguri mici, mici cât un vârf de ac. In rest, menstruaţia este normală, ţine 4-5 zile, nu prea abundentă, regulată. În tinereţea mea am avut multe cistite, de obicei răceam f. repede, acum mă feresc şi nu mai am cistite. În legătură cu ecografia, o dată mi-a ieşit ovare polichistice, o dată nu (la medici diferiţi). Explicaţia a fost că prima dată eram înainte de menstruaţie şi a doua oară dupa menstruaţie (aşa mi-a zis un medic, şi de asemenea mi-a spus să nu-mi fac probleme, că asta se rezolvă de la sine). O altă problemă ar fi faptul că sunt cam grăsuţă. La 1,65 am 67 kg. Aş vrea să ştiu ce ceaiuri ar fi bune de băut, şi dacă este vreun regim care să mă ajute să scap de câteva kg. Aştept răspuns. Mulţumesc.
Răspuns: Din câte înţeleg din mesajul tău, durerile la menstruaţie te deranjează cel mai tare. Pentru acestea poţi începe să bei din timp (cu 1-2 săptămâni înainte de data când ar trebui să-ţi vină ciclul) un macerat preparat dintr-un amestec de plante (coada şoricelului, gălbenele, creţişoară, zmeur, traista ciobanului). Trebuie să faci asta timp de câteva luni. Într-adevăr, problema cu ovarele se poate rezolva de la sine, mai ales dacă uneori ecografic nici nu se vizualizează ca fiind polichistice.
Pentru slăbit urmareşte să mănânci, acum primăvara, multe verdeţuri (în special urzici, spanac), salate de legume şi fructe şi să eviţi lactatele, pastele făinoase, carnea (în special grasă). Consumă pâine integrală (graham) (şi nu mai mânca deloc pâine albă!), fulgi de cereale şi pune multe condimente în mâncare. Nu mai bea sucuri din comerţ (în special Coca Cola) şi foloseşte, de câte ori ai ocazia, miere şi fructe în loc de zahăr. Fă cât mai multă mişcare!
Diagnostic: Metrorrhagia
Frances, 43 ani: I have had my period for 2 weeks. Please tell me what could be wrong!
Response: It is possible to be an uterine fibroma (which makes the period to last longer) or an ovarian cyst or maybe you are during the pre-menopausal time (ask your mother, what age was her when menopause had appeared at her). Also you have to do an ecography in pelvic area, to check if there is something wrong with your uterus or ovaries. When you will have the results from the ecography, please write me again.

Diagnostic: Fibrom uterin
Aneta C, 50 ani: sângerări abundente la ciclu şi sângerări continue între cicluri, anemie.

Răspuns:
Pentru tratamentul fibromului uterin hemoragic puteţi folosi următorul amestec de plante medicinale: urzică, răchitan, zmeur, piperul-bălţii, creţişoară, traista ciobanului şi coada-racului, amestecate în părţi egale şi luate sub formă de pulbere (se râşneşte amestecul prin râşniţa de cafea), câte 1 linguriţă de 3-4 ori pe zi, înainte de mese. Se ţine pulberea (umezită cu apă) în gură timp de 15 minute, apoi se înghite cu
apă. Urmaţi acest tratament minim o lună, apoi refaceţi echografia şi scrieţi-mi despre cum a evoluat fibromul şi dacă s-a oprit sângerarea. Pentru sfaturi mai amănunţite vă aştept în Bucureşti, la centrul naturist Santo Raphael.
Diagnostic: Mastoză fibro-micro-chistică
Daniela C, 39 ani: Diagnosticul de mai sus l-am primit în luna decembrie 2004. Am luat Mastodynon, dar sânii mei continuă să fie foarte dureroşi cu multe zile (circa 10) înainte de venirea menstruaţiei. Îmi puteţi da un sfat din punct de vedere fitoterapeutic? Vă mulţumesc.
Raspuns: Vă recomand următorul amestec de plante: creţişoară, sânziene galbene, traista-ciobanului, salvie, gălbenele, coada-şoricelului, coada-calului, amestecate în părţi egale şi luate sub formă de pulbere (se râşnesc plantele prin râşniţa de cafea) 1 linguriţă de 3-4 ori pe zi, sublingual 15 minute sau macerat la rece (4 linguri amestec se lasa 4-6 ore in 1 litru apă plată la temperatura camerei, apoi se strecoară şi se bea în următoarele 24 ore). Puneti pe sâni şi comprese cu coada-calului sau cu bitter suedez (se lasă 2 ore). Scrieţi-mi, vă rog, cum vă simţiţi în continuare. Multă sănătate!

Diagnostic: Leziune pe colul uterin- test Papanicolau II TBS inflamator
Cornelia, 26 ani: În iunie 2003 am descoperit o rană pe col şi a fost cauterizată. Cauterizarea nu s-a produs complet. În septembrie 2003 am rămas însărcinată şi am născut în iunie 2004. În aprilie 2005, în urma colposcopiei şi testului Papanicolau: “Papanicolau II, TBS inflamator. Absent atipii celulare, frotiu adecvat hormonal. Frecvente epitelii de regenerare spontană. Inflamaţie intensă.“ Mi s-a sugerat o nouă cauterizare. Ce mă sfătuiţi?
Răspuns: Înainte de a vă hotărî pentru o nouă cauterizare, faceţi pentru 1-2 luni următorul tratament naturist: intern, luaţi amestec de muguri de plop, creţuşcă, urzică, răchitan şi sânziene galbene, sub formă de macerat la rece, 1 litru pe zi, iar extern, faceţi spălături cu amestecul de: gălbenele, muguri de plop, urzică moartă albă, coada- şoricelului, frunze de zmeur, 6 linguri la litru. După care, puneţi intravaginal un supozitor cu propolis (Miprosept - îl găsiţi la plafar) şi lăsaţi-l toată noaptea. După 2 luni, repetaţi colposcopia şi scrieţi-mi rezultatul. Succes!


Diagnostic: Noduli mamari, hirsutism
Oana, 27 ani: Vă rog un remediu naturist pt. noduli mamari şi pilozitate accentuată în zonele: bărbie, mustaţă, pomeţi şi sâni-mamelon. Cu mulţumiri şi nerăbdare, Oana.

Răspuns:
Îţi recomand următorul amestec de plante medicinale: sânziene galbene,
creţişoară, traista-ciobanului, salvie, seminţe de schinduf, coada-şoricelului şi levănţică, luate sub formă de amestec-pulbere, câte 1 linguriţă de 3 ori pe zi, sublingual, timp de 15 minute. Pe sâni poţi aplica nişte comprese cu bitter, timp de 2-3 ore (ai grijă mai întâi să ungi zona cu un unguent de gălbenele), alternativ cu comprese cu coada-calului încălzită pe abur, care se pot lăsa şi 4 ore. Tratamentul durează minim 3 luni, aşa că trebuie să fii perseverentă!
Top

Boli infecţioase (0 răspunsuri)


Top

Boli de metabolism (4 răspunsuri)

Diagnostic: Hipertensiune arterială, gușă polinodulară, dislipidemie
Lucia, 51 ani: Am gușă polinodulară, colesterolul crescut (346) și trigliceridele crescute (între 460-2010). Vă rog să-mi recomandați un tratament naturist adecvat. Menționez că valorile colesterolului și trigliceridelor depind efectiv de alimentația din ziua precedentă analizelor.

Răspuns: Vă recomand în primul rând înlocuirea în dietă a grăsimilor animale (slănină, carne grasă, unt, smântână, frișcă etc.) cu grăsimi vegetale (ulei de măsline, de floarea soarelui presat la rece, de soia etc., dar, atenție, nu margarină!), care nu conțin colesterol și, de asemenea, consumul zilnic de usturoi, un excelent antihipertensiv, antiaterosclerotic și fluidifiant al sângelui. Este bine să luați și următorul amestec de plante: sânziene galbene (drăgaică), mesteacăn, măceșe, traista ciobanului, păducel, salvie, anghinare (în părți egale, mai puțin anghinare, din care puneti jumătate din doza celorlalte). Amestecați bine plantele și râșniți-le prin râșnita de cafea. Luați apoi câte o linguriță din acest amestec de plante de 3-4 ori pe zi, sublingual, umezite cu apă. Se ține această pulbere sub limbă 15 minute, apoi se inghite cu apă. (Dacă nu le puteți lua ca pulbere, preparați-le ca macerat la rece din 3 linguri de amestec de plante la 1 litru apă plată rece, lăsate 6-8 ore la macerat, apoi strecurate și maceratul băut în decursul următoarelor 24 ore.) Tratamentul cu plante trebuie să-l luați minim 3 luni. Pe regiunea tiroidei puneți cataplasme cu bitter (ținute 2 ore), dupa ce s-a aplicat unguent cu sânziene galbene. Suplimentar - luați de la plafar ulei de luminiță (evening primrose) - reglează bine metabolismul lipidic. Multă sănătate!


Diagnostic: Steatoză hepatică, dislipidemie
Adrian S, 37 ani: Aș dori să-mi spuneți dacă sunt șanse de vindecare a bolii mele prin apifitoterapie și homeopatie și cum ar trebui să procedez. Menționez că am facut tratament alopat timp de 2 ani, perioadă în care mi s-a prescris medicamentul Sortis, colesterolul a mai scăzut, în schimb
Gamma GT a ajuns la 192 (am înțeles c
ă maxima admisă este 50).
Răspuns: Dislipidemiile și steatoza hepatică pot fi reversibile (deci vindecabile), în special dacă nu există factori genetici predispozanți (adică dacă nu mai aveți și alte rude cu dislipidemii importante). Se recomandă în principiu un regim foarte sărac în colesterol sau chiar un regim Oshawa (cu 100% cereale și nici un alt aliment) ținut timp de 10 zile pe lună. In acest regim se consumă doar grâu (și făină de grâu) integral(ă), orez, mei, hrișcă, coapte sau prăjite, cu adaos de sare și apă. Pe langă acest regim, se recomandă și anumite plante medicinale precum: mesteacăn, urzică, păpădie, țintaură (1/2 parte), anghinare (1/2 parte), schinel și măceșe, din care se face un amestec și se pun la macerat în apă plată la temperatura camerei, de seara până dimineața, apoi se strecoară și se bea pe parcursul întregii zile, cu înghițituri mici, între mese. Pentru recomandări suplimentare, mă puteți contacta la Centrul naturist Santo Raphael din București, tel. 021.2331950; veniți cu analizele la dvs. Multă sănătate!

Diagnostic: Hipercolesterolemie
Margareta G, 66 ani: Am colesterolul 271 şi doresc tratament naturist pentru reglarea colesterolului. Mulţumesc.
Răspuns:
După cum cred că ştiţi deja, trebuie să aveţi mare grijă la dietă, să evitaţi pe cât posibil grăsimile animale (slănină, carne grasă, smântână, unt, frişcă, maioneză etc....). Puteţi folosi următorul amestec de plante medicinale: mesteacăn, cicoare, păpădie, brusture, anghinare (pe jumătate din cantitatea celorlalte plante) - luate sub formă de macerat la rece (4 linguri de amestec la 1 litru de apă plată, se lasă 6-8 ore, apoi se strecoară şi se bea în următoarele 24 ore), sau puteţi folosi tinctura de propolis, 20 picături de 3 ori pe zi, pusă pe pâine, şi, de asemenea, tinctura compusă Normocolesterin, pe care o puteţi găsi la magazinele plafar.

Diagnostic: Subponderalitate
Roxana, 29 ani: Am 1.70 m şi 47 Kg. Lucrez intr-un mediu foarte stresant (la o bancă) şi nu reuşesc să mă îngraş. Ce să fac? Ce produse îmi recomandaţi? Vă mulţumesc!
Răspuns: Vă recomand următorul amestec de plante: ciuboţica-cucului, roiniţă, busuioc, seminţe de susan, cătină, măceşe, angelică (rădăcină)-1/2 din doza celorlalte plante. Luaţi acest amestec, câte 1 linguriţă de 3 ori pe zi, înainte de mese, sublingual, sau eventual amestecat cu miere de albine. Vă recomand, de asemenea, să luaţi tablete sau capsule cu Spirulină, polen apicol, 3-6 linguriţe pe zi (doza se creşte treptat) şi câte o fiolă buvabilă zilnic din lăptişor de matcă cu ginseng. Urmariţi să mâncaţi câte puţin şi des (gustări din fructe de sezon, separat de mesele principale).
Când luaţi masa, rezervaţi-vă timp pentru a savura fiecare aliment (e ideal ca măcar o masă pe zi să fie la o oră fixă). Renunţaţi (în cazul în care consumaţi aşa ceva) la produse tip Coca Cola sau alte sucuri din comerţ, conserve cu aditivi, corectori de aromă etc. şi folosiţi în loc alimente cât mai naturale. E bine să mâncaţi împreună cu o prietenă care e mai plinuță și are poftă de mâncare, în felul acesta şi dvs. veţi simţi mai uşor senzaţia de foame! Mult succes!

Top

 

Boli neuro-psihice (4 răspunsuri)

Diagnostic: Encefalită sau gliom
Mihaela T, 32 ani: Acest diagnostic a fost pus pentru tatăl meu în vârstă de 56 ani; conform rezultatului RMN, se pare că este un dublu diagnostic: encefalită şi gliom în formă de fluture; după câteva săptămâni de tratament încă nu sunt siguri care este diagnosticul, dar medicii spun că suspectează o tumoră; vă rog să-mi spuneţi dacă ne puteţi ajuta şi care ar fi cel mai bun tratament naturist (inclusiv regim alimentar); vă rog să-mi spuneţi dacă aţi avut şi astfel de cazuri tratate şi dacă există şanse devindecare.
Răspuns:
Stimată doamnă, întotdeauna există o şansă pentru fiecare, indiferent de diagnosticul pe care îl are. Suplimentaţi-i tatălui dvs. dieta cu sucuri naturale de fructe, preparate în casă (mere şi grepfruit, din cele disponibile acum) şi separat sucuri de legume (morcovi, ţelină, sfeclă roşie, varză, pătrunjel) şi să-i daţi să mănâncecât mai "naturist" în general (alimente cât mai naturale, în stare proaspătă, în special legume, fructe şi cereale). Pentru a-i recomanda anumite plante medicinale, ar fi necesar să ştiu ce simptome are, ce tratament face acum şi cum răspunde la acest tratament (de exemplu, dacă face tratament cu cortizon). Vă rog să reveniţi cu un e-mail sau, dacă sunteţi din Bucureşti, să veniţi cu analizele la o consultaţie la cabinetca să stabilim cele mai bune alternative terapeutice.

Diagnostic: Scleroză multiplă
Melinda, 37 ani: Sunt din Timişoara şi am fost diagnosticată cu această boală. Puteţi să mă îndrumaţi către un medic în această zonă, care foloseşte terapia cu venin de albine? Care credeţi D-voastră că ar fi şansele de stopare a bolii cu acest tratament? (injecţii cu venin de albine). Menţionez că mi s-a pus diagnosticul în urma examenului RMN în care apar leziuni demielinizate de la 3-4 mm până la 1 cm, din care una este activă, localizată subcortical dreapta. Vă mulţumesc anticipat pentru răspunsuri.

Răspuns:
În zona Timişoarei o puteţi găsi pe doamna doctor Cristina Aoşan, tel.
0788.411941. Este specialist în apifitoterapie şi face şi tratamente cu venin de albine, cu rezultate foarte bune. În ce priveşte sansele de vindecare cu tratamente cu venin de albine în scleroza multiplă, acestea sunt mult mai mari şi cu mult mai puţine riscuri decât terapia alopată. Leziunile evidenţiate prin RMN pot fi reversibile, aşa cum am văzut în practică. Tratamentul însă poate dura chiar şi 1-2 ani de zile, depinde de fiecare caz în parte. Vă doresc multă sănătate, curaj şi încredere în reuşită!
Diagnostic: Autism
S.C., 35 ani: Am un băieţel de 3 ani care urmează tratamentul cu tonotil-n, chlorella, spirulina, pycnogenol, vitamine si minerale, este autist. În 4 luni l-am scos din spectrul autist, ce îmi recomandaţi să-l vindec de tot? Eu am inventat tratamentul. Vă mulţumesc.
Răspuns: Vă recomand să-i cumparaţi un animăluţ (căţel, pisoi sau iepuraş) cu care să înceapă să se joace şi astfel să se poată deschide afectiv şi mai mult. În spitalele din străinătate, la copiii cu astfel de probleme, terapia "cu animale" are un mare succes.

Diagnostic: Mielopatie, spondiloză cervicală, coxartroză bilaterală
Elena, 65 ani: Îmi amorţesc mâinile şi am dureri mari de picioare (merg foarte greu). Şedintele de fizioterapie nu mă mai ajută! Vă rog să-mi daţi un sfat; se mai pot ameliora cumva durerile? Vă mulţumesc din suflet.
Răspuns: Vă recomand în primul rând un regim alimentar din care să nu lipsească fructele şi legumele proaspete şi de asemenea, cerealele integrale (cerealele conţin în coajă multă vitamina B!). Luaţi zilnic şi un extract de orz verde. Pentru uz extern, faceţi pentru inceput masaj zilnic cu Apireven. Cel mai mult însă v-ar ajuta un tratament cu venin de albine, este excelent în cazul durerilor articulare. Luaţi legătura cu un apicultor local (care să ştie să facă asemenea tratament) sau contactaţi-mă la cabinet în Bucureşti pentru acest tip de tratament. Este necesar în prealabil şi un test pentru a vedea dacă nu sunteţi alergică la venin.


Top

Boli osteo-articulare (1 răspuns)
Diagnostic: Mielopatie, spondiloză cervicală, coxartroză bilaterală
Elena, 65 ani: Îmi amorţesc mâinile şi am dureri mari de picioare (merg foarte greu). Şedintele de fizioterapie nu mă mai ajută! Vă rog să-mi daţi un sfat; se mai pot ameliora cumva durerile? Vă mulţumesc din suflet.

Răspuns: Vă recomand în primul rând un regim alimentar din care să nu lipsească fructele şi legumele proaspete şi de asemenea, cerealele integrale (cerealele conţin în coajă multă vitamina B!). Luaţi zilnic şi un extract de orz verde. Pentru uz extern, faceţi pentru inceput masaj zilnic cu Apireven. Cel mai mult însă v-ar ajuta un tratament cu venin de albine, este excelent în cazul durerilor articulare. Luaţi legătura cu un apicultor local (care să ştie să facă asemenea tratament) sau contactaţi-mă la cabinet în Bucureşti pentru acest tip de tratament. Este necesar în prealabil şi un test pentru a vedea dacă nu sunteţi alergică la venin.
Top
 
Boli respiratorii şi ORL
(3 răspunsuri)
Diagnostic: Viroze respiratorii frecvente, imunitate scăzută
Valentina, 43 ani: În ultimii ani răcesc foarte des, nu numai când e frig afară, ci și în rest. Ce aș putea face ca să-mi întăresc rezistența organismului?
Răspuns: Urmăriți să aveți o dietă cât mai naturală, cu multe fructe și legume care conțin vitamine, evitați alimentele din comerț care conțin aditivi sintetici (E-uri) și luați un amestec de plante care să conțină neapărat echinacea, cătină și urzici. Pentru detalii sau tratament personalizat, mă puteți contacta la Centrul naturist Santo Raphael București, tel. 021.2331950 sau la tel. 0722.968470.

Diagnostic: Sinuzită și rinită
Viorica I, 45 ani: Am sinuzită şi rinită de aproape 2 ani.
Am nasul înfundat şi nu mai am miros. Fac inhalaţii cu muşeţel şi sunătoare zilnic şi folosesc nazomer. Ce mă sfatuiţi să fac ca să-mi recapăt mirosul?
Răspuns: Vă recomand să evitaţi să consumaţi lactate şi carne grasă, iar acum, primăvara, să faceţi o cură de purificare şi să mâncaţi cât mai multe din verdeţurile care apar, în special urzici. Luaţi zilnic tinctură de propolis, 15-20 picături de 3 ori pe zi, cu miere (în cazul în care nu sunteţi alergică la propolis!). Luaţi-vă de la plafar ulei volatil de brad, pin sau mentă şi faceţi zilnic aromaterapie (puneţi câteva picături
într-o lampă de aromaterapie sau într-o batistă şi apoi faceţi inhalaţii).
Diagnostic: Sinuzită cronică, herpes genital
Teda, 38 ani: Sufăr de această boală de cca 5 ani. Am urmat acum 4 ani (în 2001) tratament cu antibiotic (nu reţin care anume). Apoi în 2002 am urmat tratament homeopatic şi pt această afecţiune (printre altele reclamate). Am întrerupt deoarece am ramas gravidă. În toamna lui 2004 am reluat tratamentul pt sinuzită (cum am reclamat eu), în schimb dr.homeopat a stabilit că e vorba despre o rinită. Tratamentul a constat în: Mucoasă nazală, Pulmin histamine, Margusa şi Coryzalia, timp de 2 săptămâni. Apoi mi s-a recomandat Natriu muriatic (15 CH) pt. o problemă pe fond psihic care se presupune că ar fi declanşat (pe lângă alte cauze) un stres puternic care ar fi cauza majoră a problemei mele; pt rinită, mi s-a recomandat, în continuare, Formula 31 Plantextrakt (pe care nu am găsit-o) şi Pulmin histamine. Urmare a tratamentelor homeopatice urmate nu am constatat decât uşoare ameliorări (revenirea mirosului de câteva ori, de ordinul minutelor –2-3 min.). În ceea ce priveşte cea de-a doua afecţiune, orişice stres, cât de mic, îmi declanşează puseuri ce preced ciclul menstrual aproape lună de lună (3-4 luni am puseuri, una nu, deci foarte multe pe an). Vă mulţumesc anticipat!!
Răspuns: După tot ceea ce mi-aţi relatat, v-aş propune să încercaţi un tratament fito şi aromaterapeutic şi anume: inhalaţii cu ulei volatil de brad sau pin (câteva picături puse într-o batistă sau într-o lampă de aromaterapie), zilnic, împreună cu următorul amestec de plante (de luat intern): muguri de plop, ciuboţica-cucului, trei-fraţi-pătaţi, obligeană (jumătate din doza celorlalte plante), roiniţă (2 părţi), preparat sub formă de pulbere sau macerat la rece. Luaţi intern (în cazul în care nu sunteţi alergică) şi câte 15-20 picături de tinctură de propolis într-o linguriţă cu miere, de 3 ori pe zi.
Pentru ca herpesul genital recidivant să nu mai apară, trebuie să vă întăriţi imunitatea, consumând multe fructe şi legume (bogate în vitamina C, cum e cătina, şi de asemenea, bogate în minerale, cum e urzica) şi urmărind să nu vă mai stresaţi. Treceţi pe o alimentaţie cât mai naturistă şi, de câte ori aveţi ocazia, mergeţi în natură ca să vă relaxaţi şi să vă "reîncărcaţi bateriile".

Top
 

Boli urinare (1 răspuns)

Diagnostic: Infecții urinare repetate cu E. coli
Dana S, 50 ani: Am infecții urinare cu coli, repetate. De obicei o dată pe an, când apare cu toate simptomele: febră mare, frisoane, usturimi și urinat des. In 2004 am avut de 4 ori această infecție și de tot atâtea ori mi s-a dat să iau antibiotice (injecții urmate de pastile), dar nu a ajutat - am rămas cu coli. De aprox. 3 luni am început să beau ceaiuri de gălbenele + mușețel în fiecare zi. Nu mai am frisoane, febră și usturimi, dar coli există (reiese din ultima analiză). Aș dori să știu dacă pot face un tratament natural fără antibiotice, și care să fie și eficient - să scap de coli. Vă mulțumesc.
Răspuns: Vă recomand următorul amestec de plante medicinale: muguri de plop negru, galbenele, cimbru (1/2 din doza celorlalte plante), coada șoricelului, coada calului, amestecate și râșnite prin râșnița de cafea. Luați de 3-4 ori pe zi câte o linguriță din acest amestec, timp de 15 minute, sublingual, apoi înghițit cu apă (cu 30 minute înainte de mese). Aceste plante le veți lua timp de 2-3 luni. Faceți si o cură cu boabe de ienupăr (în prima zi se iau 4 boabe, apoi se crește cu câte o boabă pe zi până la 15 boabe, apoi se descrește cu câte o boabă zilnic până se revine la doza inițială). Suplimentar, dacă nu sunteti alergică, puteți lua și câte 20 picături de tinctură de propolis de 3 ori pe zi, într-un pahar cu apă. Multă sănătate și vă rog să mă țineți la curent cu rezultatele uroculturii!

Top


Alte categorii (0 răspunsuri)

 

Consultanta IT