1. C.S., 27 ani, sex feminin
Simptome: tuse cu expectoratie, dureri toracice, febra, dispnee. Antecedente personale de pleurezie tbc stânga si astm bronsic.
Diagnostic: bronsita acuta.
Tratament naturist recomandat: plante medicinale antiinflamatoare, antitusive, expectorante, imunostimulatoare, tinctura de propolis, sirop de patlagina, cataplasme cu mustar, regim alimentar semilichid, bogat în vitamine naturale.
Rezultate: dupa 7 zile, stare generala foarte buna, respiratie normala.

2. N. A., 68 ani, sex feminin
Simptome: dispnee la eforturi mici, astenie marcata.
Diagnostic: tromboza pulmonara, hipertensiune pulmonara, cord pulmonar cronic.
Se afla sub tratament cu diuretice (Spironolactona, Furosemid), anticoagulante (Sintrom).
Tratament naturist recomandat: produse apicole, amestec de plante medicinale (tonice respiratorii si cardiovasculare, sedative, antistres, vitaminizante), exercitii de gimnastica respiratorie.
Rezultate:
- dupa 1½ luni de tratament: senzatie neta de usurare a respiratiei, stare generala buna (fizic si psihic), capacitate crescuta de efort. Continua tratamentul cu plante medicinale.

3. I. R., 40 ani, sex masculin
Simptome: astenie, dureri intense în zona ficatului (cu iradiere în spate) si a stomacului, senzatie de gust amar dimineata, cefalee occipitala stânga, sete mare. Nu poate mânca alimente grase sau picante si nici prajeli. Psihic: stare de iritabilitate.
Diagnostic: steatoza hepatica, gastroduodenita, reflux gastro-esofagian, spondiloza cervicala.
Tratament naturist recomandat: plante medicinale cu efect hepatoprotector si antiacid, tinctura pentru Meridianul Ficat, produse apicole. Regim alimentar de dezintoxicare si de crutare hepatica.
Rezultate: dupa o luna de tratament, starea generala este net ameliorata, capacitatea de efort a crescut, iar durerile în zona ficatului au diminuat. Din punct de vedere psihic, este mai echilibrat, mai linistit. Continua sa ia plante medicinale.

4. M.S., 38 ani, sex feminin
Simptome: diaree sangvinolenta.
Diagnostic: rectocolita ulcero-hemoragica (dupa efectuarea unei colonoscopii), pentru care a urmat tratament alopat, cu ameliorari temporare.
Tratament naturist recomandat: amestecuri de plante medicinale de uz intern si extern, dieta adecvata.
Rezultate:
- dupa o luna de la începerea tratamentului naturist, colonoscopia arata un aspect net ameliorat, cu persistenta unei hiperemii a mucoasei colo-rectale
- dupa 5 luni de tratament: absenta scaunelor sangvinolente, stare generala foarte buna
- dupa 7 luni de tratament: colonoscopia arata absenta semnelor endoscopice de rectocolita ulcero-hemoragica.

5. V. P., 20 ani, sex feminin
Simptome: 3-4 scaune zilnic, cu sânge proaspat.
Diagnostic: rectocolita ulcero-hemoragica (confirmata prin colonoscopie cu biopsie).
Tratament naturist recomandat: amestec de plante medicinale cu efect hemostatic, antiinflamator, pentru uz intern si extern (clisme).
Rezultate:
- dupa 3 luni de tratament intensiv, stare generala buna, are 2 scaune pe zi, se simte foarte bine când face clismele. Rectosigmoidoscopia arata un aspect net ameliorat (a mai ramas o singura ulceratie mai mare si câteva mai mici), iar biopsia de mucoasa arata: "leziuni de inflamatie cronica cu activitate usoara, non-eroziva".

6. D. B., 8 ani, sex feminin
Diagnostic: diabet zaharat tip I (insulino-dependent).
Clinic: abdomen marit de volum (echografic - dilatarea vaselor hepatice si splenice).
Investigatii: cetonemie, cetonurie, glicozurie.
Tratament naturist recomandat: amestecuri din plante (românesti si indiene - din medicina Ayurveda) cu efect hipoglicemiant, dieta adecvata.
Rezultate: dupa 4 luni de tratament, doza de insulina necesara s-a redus si se mentine la o valoare stabila. Abdomenul s-a micsorat în volum, se simte mai bine, e mai plina de energie.

7. S. M., 32 ani, sex feminin; casatorita, un copil.
Simptome: hemoragii disfunctionale (meno-metroragii), dismenoree.
Diagnostic: endometrita necrotico-hemoragica (rezultat anatomo-patologic în urma chiuretajului bioptic). A facut tratament cu hormoni de sinteza, în momentul consultatiei se afla sub tratament cu Orgametril, pe care se temea sa-l întrerupa, pentru ca hemoragia uterina sa nu se agraveze. Medicul ginecolog i-a propus histerectomie pentru oprirea hemoragiei.
Tratament naturist recomandat: amestec de plante cu efect hemostatic, antiinflamator, antifibromatos, tonice uterine, produse gemoterapice, regim alimentar cu evitarea condimentelor, bogat în antioxidanti naturali.
Rezultate:
- la prima menstruatie aparuta dupa ce a început sa ia amestecurile de plante, sângerarea a fost ceva mai abundenta. Cu toate acestea, ea a renuntat sa mai ia Orgametril.
- la a doua luna de când a început tratamentul (fara a mai lua hormoni de sinteza), menstruatia a decurs perfect, fara prelungirea hemoragiei
În prezent, continua tratamentul cu plante medicinale, are o stare generala buna, nu se mai pune problema unei histerectomii.

8. E. A., 35 ani, sex feminin
Simptome: hemoragii uterine disfunctionale (meno-metroragii abundente, de aproximativ 8 luni), dureri în fosa iliaca dreapta.
Diagnostic: fibrom uterin, chist ovar drept de 2,7 cm.
Tratament naturist recomandat: plante medicinale hemostatice, antifibromatoase, astringente, antiinflamatoare.
Rezultate: dupa 8 zile de tratament cu plante medicinale, hemoragia uterina (care dura de 2 saptamâni) s-a oprit. Continua tratamentul cu plante medicinale, respecta si indicatiile de dieta recomandata. Ciclul menstrual începe sa se regleze.

9. N. S., 51 ani, sex feminin
Simptome: dureri în abdomenul inferior (fosele iliace, hipogastru), dureri puternice în interiorul bazinului, mai ales la eliminarea scaunului, dureri profunde la contact sexual. Ciclu menstrual prelungit, cu dureri.
Diagnostic: chist ovar drept de 7,5 cm /6,2 cm (la examen echografic: "formatiune hipoecogena, difuz delimitata, cu structura neomogena, predominant hipoecogena, cu dezvoltare pâna retrouterin, cu aspect de proces macrolezional, fara a putea preciza daca este inflamator sau proliferativ").
Tratament naturist recomandat: plante medicinale cu efect antiinflamator, dezobstruant limfatic, antitumoral - în uz intern si extern (cataplasme abdominale, spalaturi vaginale), supozitoare antiinflamatoare; produse apicole, regim alimentar adecvat, psihoterapie sugestiva. De mentionat ca nu a luat nici un fel de medicatie alopata.
Rezultate confirmate prin echografia pelvina:
- dupa 14 zile de tratament: chist ovar drept de 5,4 cm /4,5 cm, cu aspect asemanator.
- dupa 1 ½ luni de tratament, ovar drept de 38/25 mm, cu o formatiune transonica cu diametrul de 30 mm.
- dupa 3 luni de tratament: reface echografia pelvina, la acelasi echograf si acelasi medic, iar aspectul ovarelor si al uterului este perfect normal.

10. S.O., 32 ani, sex feminin
Diagnostic: carcinom de col uterin (frotiu Papanicolau III D - displazie moderata, CIN II - metaplazie pavimentoasa cu discarioze moderate, celule scuamoase atipice H-SIL)
Tratament naturist recomandat: amestec de plante medicinale de uz intern si extern (spalaturi vaginale), dieta specifica (regim Oshawa).
Rezultate:
- dupa 3 luni de tratament naturist: aspect net ameliorat la frotiu Papanicolau (celule scuamoase atipice ASCUS)
- dupa 6 luni de tratament - frotiu Papanicolau II, epiteliu pavimentos ASCUS
- dupa un an de la începerea tratamentului: analize perfect normale, stare generala foarte buna

11. D. G., 74 ani, sex feminin
Simptome: dureri articulare la nivelul umerilor, genunchilor, coloanei vertebrale, cu sensibilitate la frig si umezeala.
Diagnostic: poliartroza.
Tratament naturist recomandat: dieta bogata în fructe si legume proaspete (cu efect antioxidant), amestec de plante cu efect antireumatic, antialgic, unguente din plante medicinale, tratament cu venin de albine.
Rezultate:
- dupa o luna de tratament: durerile articulare în general ameliorate, dar persista durerile de genunchi, anchiloza la nivelul spatelui, în special noaptea si la repaus
- dupa 2 luni de tratament: durerile foarte mult ameliorate, continua tratamentul cu masaj si venin de albine în punctele locale dureroase.

12. G. A., 44 ani, sex masculin
Simptome: tulburari de mers, tulburari de coordonare, scaderea fortei musculare în mâna si piciorul drept, pareza faciala dreapta, tulburari de vorbire, tremuraturi.
RMN spinal cervical: fenomene de suferinta medulara cervicala C4-C7 (mielita).
Diagnostic: scleroza multipla (pensionat cu acest diagnostic).
A facut tratament cu Solumedrol, cu neta ameliorare (tremuraturile au disparut), apoi a luat Baclofen.
Tratament naturist recomandat: dieta adecvata, tratament cu plante medicinale si produse apicole, tratament cu venin de albine.
Rezultate:
- dupa o luna de tratament: stare generala mult mai buna, are mai multa încredere în el, uneori seara îi apare o spasticitate pe piciorul drept, a redus considerabil fumatul
- dupa 2 luni de tratament: usoare tulburari de coordonare la nivelul piciorului drept, în prezent continua tratamentul cu venin de albine

13. D. A., 63 ani, sex feminin
Simptome : stare depresiva-anxioasa, somnolenta, cosmaruri.
Diagnostic: depresie, tulburari circulatorii cerebrale, spondiloza cervicala, HTA oscilanta, osteoporoza (risc mare de fractura).
Tratament naturist recomandat: tincturi din plante medicinale, amestec de plante antidepresive, produse apicole, suplimente nutritive bogate în minerale si vitamine.
Rezultate:
- dupa o luna de tratament: stare generala ameliorata, mai are foarte rar stari depresive, acuza în schimb tinitus (zgomote în urechi), bufeuri.
- dupa 2 luni de tratament: fara stari depresive, are mai multa încredere în ea, continua tratamentul cu plante medicinale. Osteodensitometrie: demineralizarea nu a mai avansat.

14. M. V., 34 ani, sex feminin
Simptome: eruptie foarte pruriginoasa la nivelul membrelor inferioare, cu caracter migrator.
Diagnostic: urticarie de stres (nu s-a gasit nici un alergen responsabil).
Tratament naturist recomandat: regim alimentar adecvat (naturist), amestec de plante medicinale de uz intern.
Rezultate:
- dupa 1½ luni de tratament: leziunile cutanate disparute, stare generala buna.

15. B. A., 27 ani, sex feminin
Simptome: ochi rosu, hemoragie subconjunctivala, hiperlacrimare, secretie oculara.
Diagnostic: conjunctivita ochi drept. Cu 3 saptamâni în urma, a folosit un colir antibiotic, dar nu a observat nici un efect. A mai încercat un alt antibiotic topic, dar nu a reactionat nici la acesta.
Tratament naturist recomandat: spalaturi si comprese cu macerat preparat din amestec de plante antiinflamatoare si antibiotice, gel de aloe - aplicatii locale.
Rezultate: dupa 5 zile de tratament, ochiul arata perfect normal.